Highland Games

Wij organiseren een aantal wedstrijden in Nederland en België die meetellen voor het Nederlands kampioenschap en Belgisch Kampioenschap. Ook hebben we het Europees kampioenschap al enkele keren georganiseerd wat gehouden werd in Den Helder en Hank.

Onze organisatie werkt onder auspiciën van de Internationale Highland Games Federatie, die de rechten heeft voor het Wereld kampioenschap en het Europees kampioenschap.

Afgevaardigde voor Nederland bij de Internationale Highland Games Federatie is Wout Zijlstra.

Ook dit jaar worden er weer een aantal wedstrijden “Highland Games” door geheel Nederland georganiseerd. Al deze wedstrijden tellen mee voor het Nederlands kampioenschap. Op elke wedstrijd zijn punten te verdienen. Degene met de meeste punten is Nederlands kampioen.

Aan deze wedstrijden doen wel 20 deelnemers mee. Ook gebeurt het wel dat we buitenlandse deelnemers uitnodigen, zoals bijvoorbeeld de Schotse kampioen.

De vaste onderdelen
  • steenstoten
  • Gewicht verslingeren
  • Hamer slingeren
  • Boomstam over de kop gooien
  • Gewicht hooggooien
Ook worden er nog wel eens extra onderdelen toegevoegd, zoals:
  • Zwaardheffen
  • Timberwalk
  • Hooisteken
  • Stones of strenght
Ook zijn er steden of dorpen waar we de wedstrijden organiseren, die deze dag als schotse dag uitroepen. Het gehele winkelcentrum doet hier dan aan mee. Het mooiste is dan dat de deelnemers in een soort parade, begeleid door een doedelzakband naar het wedstrijdveld gaan!

Highlandgames voor gezelschappen nu mogelijk bij Wout Zijlstra op de boerderij/sportschool

We kunnen nu binnen of buiten op de boerderij/sportschool van Wout Zijlstra de Highlandgames organiseren voor o.a. gezelschappen , bedrijfsuitjes, teambuildings , vrijgezellenfeestjes Alles is dan mogelijk meestal in een vorm van een wedstrijdje van wie is de sterkste met tips van Wout Zijlstra o.a. over tiltechniek, voeding , trainingsschema’s en demonstratie

Belangstelling voor een Highland Games wedstrijd?

Hebt u in uw eigen plaats belangstelling voor een Highland Games wedstrijd?
Informeer en wij zullen u vertellen wat mogelijk is en wat de kosten zijn.
Het is de bedoeling dat er net zoals in Schotland om prijzengeld gestreden wordt.

Ook eventuele nieuwe deelnemers kunnen bij ons informeren.
We hebben een veld in Friesland (Folsgare) waar centrale trainingen worden gegeven.