Huur Wout

Highland Games voor bedrijven of groepen

Het oergevoel van de Highland games is nu mogelijk!
Twee duizend jaar voor Christus zijn de Highland Games ontstaan binnen de Schotse clans, met als doel na te gaan wie de sterkste, de snelste en de slimste is. Dat verschillende onderdelen te maken hebben gehad met wapens en oorlog spreekt voor zich. Vanaf ongeveer 1700 zijn de onderdelen die op de wedstrijden beoefend worden niet meer veranderd.

Meestal maken we teams (Clans). Dames en heren kunnen door elkaar, maar het mooiste is natuurlijk Herenteams en een paar complete damesteams. Het kan natuurlijk ook individueel. We gaan met deze teams de onderdelen van de highland games uitvoeren. Het samenwerken als team is hierbij essentieel.

De onderdelen kunnen zijn:

  1. caberwave (foto),
  2. caber toss ( boomstam over de kop gooien),
  3. farmers walk (melkbussen sjouwen),
  4. wheight for height (gewicht hoog gooien),
  5. putting the stone (steen stoten),
  6. tug of war (touw trekken),
  7. stones of strenght (foto),
  8. hamer slingeren
  9. Overig

In de pauze zal Wout Zijlstra een spectaculaire demonstratie geven van de Highland Games en ook natuurlijk een stukje sterkste man en de uitleg. Hier mag het aanwezige publiek ook wat onderdelen uit proberen en het opnemen tegen Wout Zijlstra.

Wij zorgen voor alle materiaal, scheidsrechters en puntentelling. Het is mogelijk om het op elk grasveld, plein, straat of zelfs binnen te doen. Vele Bedrijven, dorpsfeesten, gezelschappen (politie, leger, enz) gingen u al voor.

Ook is het mogelijk om op het prachtige kasteeltje, Epema State te IJsbrechtum, wat natuurlijk een prachtig decor is ( foto wout zijlstra met zwaard op epema state) het evenement te houden.

Dit arrangement kan met tal van activiteiten worden gecombineerd, zoals bijvoorbeeld whisky proeven en een Schots diner. Ook is het mogelijk om Highland Games met de kinderen te doen, alle gewichten zijn dan natuurlijk aangepast

Kosten in overleg