Boek Wout

Highland Games voor bedrijven of groepen

Het oergevoel van de Highland games is nu mogelijk!
Twee duizend jaar voor Christus zijn de Highland Games ontstaan binnen de Schotse clans, met als doel na te gaan wie de sterkste, de snelste en de slimste is. Dat verschillende onderdelen te maken hebben gehad met wapens en oorlog spreekt voor zich. Vanaf ongeveer 1700 zijn de onderdelen die op de wedstrijden beoefend worden niet meer veranderd.

Meestal maken we teams (Clans). Dames en heren kunnen door elkaar, maar het mooiste is natuurlijk Herenteams en een paar complete damesteams. Het kan natuurlijk ook individueel. We gaan met deze teams de onderdelen van de highland games uitvoeren. Het samenwerken als team is hierbij essentieel.

De onderdelen kunnen zijn:

  1. caberwave (foto),
  2. caber toss ( boomstam over de kop gooien),
  3. farmers walk (melkbussen sjouwen),
  4. wheight for height (gewicht hoog gooien),
  5. putting the stone (steen stoten),
  6. tug of war (touw trekken),
  7. stones of strenght (foto),
  8. hamer slingeren
  9. Overig
In de pauze zal Wout Zijlstra een spectaculaire demonstratie geven van de Highland Games en ook natuurlijk een stukje sterkste man en de uitleg. Hier mag het aanwezige publiek ook wat onderdelen uit proberen en het opnemen tegen Wout Zijlstra.

Wij zorgen voor alle materiaal, scheidsrechters en puntentelling. Het is mogelijk om het op elk grasveld, plein, straat of zelfs binnen te doen. Vele Bedrijven, dorpsfeesten, gezelschappen (politie, leger, enz) gingen u al voor.

Highlandgames voor gezelschappen nu mogelijk bij Wout Zijlstra op de boerderij/sportschool

We kunnen nu binnen of buiten op de boerderij/sportschool van Wout Zijlstra de Highlandgames organiseren voor o.a. gezelschappen , bedrijfsuitjes, teambuildings , vrijgezellenfeestjes

Alles is dan mogelijk meestal in een vorm van een wedstrijdje van wie is de sterkste met tips van Wout Zijlstra o.a. over tiltechniek, voeding , trainingsschema’s en demonstraties